Olasz kagyltszta paradicsommal s gombval
2005.09.02. 22:36
jabb hsmentes olasz finomsg. Hasznljatok hozz tojs nlkli (durum) tsztt, azzal az igazi!
Olasz kagyltszta paradicsommal s gombval
Hozzvalk:
50 dkg kagyltszta
50 dkg paradicsom
2 nagy vrshagyma
30 dkg gomba
3 csokor petrezselyem
½ citrom
2 gerezd fokhagyma
s
bors
3 evkanl olvaolaj
|
Elkszts: A paradicsomokat megmossuk, majd kb. 1 percig forr vzbe tartjuk, hogy hjt knnyen le tudjuk hzni. Ezt kveten felszeleteljk. A vrshagymt s a fokhagymt megpucoljuk, megmossuk. A gombt megpucoljuk, megmossuk, vkony szeletekre vgjuk, majd citromlvel meglocsoljuk s egy fazkba tesszk. Az olvaolajat kzepesen felhevtjk, a felaprtott hagymt megproljuk. A paradicsomszeleteket s az egsz fokhagymagerezdeket is melltesszk, s krlbell 10 percig egytt fzzk. A felszeletelt gombt is a serpenybe tesszk, s mg tz percig fzzk. Az egszet sval s borssal zestjk. A ksz felttet aprra vgott petrezselyemmel megszrjuk. A tsztt ss vzben megfzzk, majd a tnyrokon sztosztjuk, s a szsszal tlaljuk |
|